Ужгородка

Новини Закарпаття

СБУ заявила про викриття корупційної схеми при реєстрації аграрної техніки

СБУ викрила масштабну корупцію при реєстрації техніки українськими аграріями

Служба безпеки повідомила, що викрила масштабну корупційну схему при реєстрації даних про результати огляду техніки українських аграріїв.

Корупцію викрили в одному з державних підприємств, що входить до сфери управління Держпродспоживслужби України. Організатори схеми одержували хабарі за безперешкодне внесення до держреєстру даних щодо технічного стану сільгосптехніки агропідприємств.

За даними правоохоронців, завдяки схемі учасники оборудки заробляли до 30 мільйонів гривень на рік.

Співробітники СБУ з’ясували, що посадовці держустанови налагодили корупційний механізм отримання грошей від власників агробізнесу. За різні суми неправомірної вигоди чиновники обіцяли їм видачу необхідних висновків з техогляду сільськогосподарських машин.

“Крім того, учасники схеми “гарантували” безперешкодне внесення технічних даних до єдиного державного реєстру. Для цього вони вносили недостовірні відомості до відповідної електронної інформаційної системи”, – йдеться в повідомленні.

При цьому для передачі хабарів організатори схеми залучили представника афілійованої комерційної структури.

Правоохоронці затримали одного з керівників держустанови і посередника в момент, коли ті отримували 210 тисяч гривень неправомірної вигоди за видачу і реєстрацію 700 висновків. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

Джерело: СБУ

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору