Ужгородка

Новини Закарпаття

Галузь птахівництва збиткова вже два роки: закрилось вже понад 30 підприємств

Україна вперше за роки незалежності у липні-серпні цього року імпортувала харчові яйця з Білорусі

Галузь птахівництва збиткова вже два роки, тому наслідки для ринку кричущі. Зокрема Україна вперше за роки незалежності у липні-серпні цього року імпортувала харчові яйця з Білорусі.

“Закрилося понад 30 підприємств із виробництва яєць, понад 9 підприємств із виробництва м’яса птиці. За два роки поголів’я скоротилося на 11 млн голів. Виробництво м’яса птиці скоротилося на 40 тис. тонн з початку року. Виробництво яєць – на 3 млрд штук, що становить чверть від обсягу виробництва у 2020 році”, – заявив виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко.

За його словами, сьогодні вже зрозуміло, що зниження цін на корми, навіть із рекордним цьогорічним урожаєм, не відбудеться.

“Ми бачимо ціни на електроенергію, на газ… Чи є в держави підстави підвищувати рівень оподаткування за таких умов? Зрозуміло, що ні – це лише поглибить кризу”, – сказав він щодо виключення птахівників із переліку платників єдиного податку IV групи, що передбачено законопроєктом № 5600.

Можливості з підвищення цін на внутрішньому і зовнішньому ринках у виробників досить обмежені. Але, за прогнозом Сергія Карпенка, продукція птахівництва дорожчатиме, зокрема ціни на м’ясо птиці.

Раніше Landlord повідомляв, що фермерів попереджають про небезпеку загострення ситуації з грипом птиці.

Джерело: agronews

Владислава Михайленко, Landlord

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору