Ужгородка

Новини Закарпаття

У Саудівській Аравії пройде найбільше IPO після розміщення Saudi Aramco

Організаторам навіть довелося ввести обмеження для інвесторів

Сьогодні, 11 жовтня, в Саудівській Аравії відбудеться найбільше IPO з часів лістингу Saudi Aramco. На біржу вийде ACWA Power International – один з провідних операторів проєктів в галузі поновлюваних джерел енергії. Планується залучити $1,2 млрд.

Книга заявок на участь в розміщенні була перепідписана в перші години після відкриття. Організаторам навіть довелося ввести обмеження для інвесторів.

ACWA розмістить 81,2 млн акцій, що становить частку в 11,1%, за ціною в 56 ріалів (близько $14,9) за штуку. Очікувана оцінка компанії – $10,9 млрд.

На відміну від Aramco, що спеціалізується на нафтопродуктах, ACWA пропонує доступ до поновлюваних джерел енергії та водневих проєктів. Вони вкрай важливі для планів Саудівської Аравії щодо диверсифікації економіки й поступової відмови від нафти.

Довідка. Saudi Aramco вийшла на біржу в грудні 2019 року. В ході IPO компанія залучила $25,6 млрд, побивши рекорд, встановлений китайської Alibaba у 2014 році. Тоді інтернет-компанія в ході лістингу в Нью-Йорку залучила $25 млрд.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору