Ужгородка

Новини Закарпаття

Покупцям варто звикати до високих цін на продукти – глава Kraft Heinz

Глава американського продовольчого концерну Kraft Heinz Мігель Патрісіо заявив, що споживачам слід звикати до високих цін на продукти

Населення Землі зростає, а площі, на яких можна вирощувати продукти, не змінюються, тому ціни на продовольство не знижуватимуться. Про це заявив генеральний директор американської корпорації Kraft Heinz Мігель Патрісіо.

За його словами, ціни ростуть з кількох причин: пандемія порушила поставки необхідних для виробництва їжі ресурсів, пропозиція не встигає за зростаючим на тлі відновлення економік попитом, а збільшення зарплат і подорожчання енергії підвищили витрати для виробників.

Патрісіо зазначив, що в майбутньому вартість продовольства продовжить збільшуватися, оскільки населення планети зростає, а кількість землі, на якій можна вирощувати продукти харчування, – немає. Виправити ситуацію зможуть тільки технології, який дозволять «збільшити ефективність» фермерських господарств, додав глава Kraft Heinz.

За словами Патрісіо, зростання витрат не повинно повністю лягати на плечі покупців, частину витрат на себе доведеться взяти виробникам. «Я думаю, це залежить від нас, від галузі та інших компаній, ми повинні спробувати звести зростання цін до мінімуму», – зазначив він. При цьому сама Kraft Heinz вже підвищила ціни більше ніж на половину своєї продукції в США і буде змушена зробити це і на інших ринках, зізнався гендиректор.

Раніше Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) повідомила про зростання світових цін на продукти до максимуму за 10 років. За даними організації, індекс цін на продукти харчування у вересні склав в середньому 130 пунктів, що є найвищим показником з 2011 року. Всього в минулому місяці ціни зросли на 32,8% в річному вираженні.

Довідка. The Kraft Heinz Company – американський продовольчий концерн, що виник після злиття компаній Kraft Foods Inc. і H.J. Heinz Company. Є третім за величиною серед компаній з виробництва харчових продуктів та напоїв в Північній Америці і п’ятим в цьому сегменті в усьому світі.

Нагадаємо, Мадагаскар потерпає від найгіршої за 40 років посухи. Країні загрожує голод.

Джерело: ВВС 

Наталія Софієнко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору