Ужгородка

Новини Закарпаття

У Київській області з 21 жовтня посилять карантин: кого можуть не пустити в транспорт

Невакциновані від коронавірусної хвороби COVID-19 жителі Київської області з четверга, 21 жовтня, не зможуть користуватися громадським транспортом. 

Про це повідомила прес-служба Київської обласної державної адміністрації. 

Зазначається, що Кабмін передбачив посилення правил для пасажирських перевезень міжрегіонального сполучення у регіонах, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки. Йдеться як про регулярні, так і про нерегулярні перевезення.

Відтак водії, члени екіпажу та пасажири повинні будуть мати один із вказаних документів:

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу COVID-вакцинації. Для регіонів “жовтого” рівня – документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози дводозної вакцини;
  • міжнародний/внутрішній/іноземний COVID-сертифікат; 
  • негативний результат тесту або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу “Дія”;
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Зокрема, дані правила не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів.

“Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті”, – йдеться у повідомленні. 

Як НАШ повідомляв раніше, Херсонська область переходить в “червону” зону карантину з 15 жовтня через темпи поширення COVID-19.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору