Ужгородка

Новини Закарпаття

МВФ прогнозує, що світова економіка уповільнить зростання через новий штам ковіду

  МВФ у новому прогнозі дещо зменшив показник глобального економічного зростання

Динаміка відновлення світової економіки уповільниться цього року через стрімке поширення штаму коронавірусу “Дельта”. Про це заявила головний економіст Міжнародного економічного Фонду Гіта Гопінат.

За її словами, новий штам вніс негативні “корективи”, посиливши небезпеку для здоров’я та життя людей, що стримує повне повернення до нормального життя. Нові хвилі захворювання призвели до більш тривалих, ніж очікувалося, збоїв у критично важливих ланках постачання. Це, своєю чергою, посприяло зростанню рівня інфляції в багатьох країнах.

Зокрема,  МВФ у новому прогнозі дещо зменшив показник глобального економічного зростання до 5,9% у 2021 році – порівняно з проміжним липневим оглядом, де він сягав 6%. Водночас очікування фахівців Фонду в 2022 році залишились незмінними – на рівні 4,9%.

Попри те, що перспективи на 2021 рік у глобальному масштабі змінилися лише на 0,1%, за цим ховається значне зниження рейтингу для окремих країн, підкреслили у Фонді. Так, більш серйозні наслідки очікуються для країн з низьким рівнем доходу та економікою, що розвиваються.

Крім того, ускладнені також перспективи на найближчий період для групи країн з розвиненою економікою – частково через перебої у постачанні.

При цьому як негативні чинники відзначаються нерівномірне відновлення ринку праці в різних країнах, суттєві розбіжності в перспективах для економік світу, а також збереження значних диспропорцій у доступі до вакцин.

Раніше в МВФ повідомляли, що економіка після пандемії буде нести позитивні зміни, але вони будуть супроводжуватися небувалими раніше викликами

Джерело: Укрінформ

Наталія Софієнко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору