Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні хочуть медсестрам дозволити робити щеплення без участі лікаря, – МОЗ

В Україні планують дозволити медпрацівникам, які мають освітній ступінь фахового молодшого бакалавра за спеціальністю “Медсестринство”, в окремих випадках приймати рішення про  щеплення без участі лікаря.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я. 

Зазначається, що запропоновані зміни нададуть можливість медсестрі чи медбрату проводити профілактичні щеплення без залучення лікаря, що особливо актуально в період пандемії COVID-19 та підйому інших гострих респіраторних інфекцій, зокрема грипу, коли завантаженість медперсоналу дуже висока.

“До здійснення щеплень в Україні будуть допущені медсестри та медбрати, які пройдуть  спеціальну  підготовку з організації й техніки проведення щеплень, а також навчання з надання невідкладної допомоги в разі виникнення невідкладних серйозних реакцій на вакцину (тяжка алергічна реакція, втрата свідомості тощо)”, – йдеться у повідомленні. 

Водночас за особою залишається право вибору  –  погодитися на консультування та вакцинацію без залучення лікаря чи звернутися на консультацію до лікаря перед вакцинацією.

Як НАШ повідомляв раніше, в Україні невакцинованих від коронавірусу працівників освітніх закладів не допускатимуть до роботи. Відсторонення розпочнеться вже з листопада поточного року.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору