Ужгородка

Новини Закарпаття

Президент підписав закон про розвиток фермерських господарств

Кабмін щороку має передбачати у проєкті держбюджету кошти на підтримку фермерських господарств

Президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств”.

Згідно з пояснювальною запискою, фермерські та особисті селянські господарства спільно виробляють близько 50% валової сільгосппродукції. Закон уточнює склад земель фермерських господарств та визначає коло одержувачів державної підтримки.

Відповідно до документа, фермерським господарствам у перші три роки після створення надається допомога коштом держбюджету, зокрема через Український державний фонд підтримки фермерських господарств. Також допомога може надаватися коштом місцевих бюджетів.

На таку допомогу можуть розраховувати новостворені фермерські садиби, сімейні фермерські господарства, фермерські господарства, розташовані в гірських населених пунктах, на поліських територіях, визначених в установленому порядку Кабміном.

Згідно із законом, Кабмін щороку має передбачати у проєкті держбюджету кошти на підтримку фермерських господарств. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування щороку в проєктах місцевих бюджетів можуть передбачати кошти на підтримку таких господарств.

Також фермерам зі статусом сімейних фермерських господарств надається додаткова державна підтримка, зокрема на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Фермерському господарству, головою якого є особа у віці до 35 років включно, надається грошова допомога коштом державного бюджету.

Landlord раніше розповідав, що уряд створив робочу групу через китайські борги Держзернової корпорації.

Джерело: Офіс президента

Владислава Михайленко, Landlord

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору