Ужгородка

Новини Закарпаття

Гончаренко: Зниклі 3 млрд матимуть негативні наслідки для інвестиційного клімату України

Присвоєння українським урядом 3 мільярдів гривень, спрямованих на погашення боргу перед виробниками “зеленої” енергетики, матиме дуже негативні наслідки для інвестиційного клімату України. 

Таку заяву зробив народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу НАШ. 

“Абсолютно байдуже, які назви мають компанії, щодо яких не були виплачені гроші, тому що мова йде про абсолютно ганебну дію, яка буде мати наслідки для інвестиційного клімату України. Тому що Україна брала на себе зобов’язання ще до початку цього року розрахуватися по боргах з альтернативною енергетикою. Але цього не було зроблено. Як ми бачимо, тільки зараз і то не повністю йде розрахунок”, – наголосив Гончаренко.

Також Олексій Гончаренко наголосив, що дану ситуацію не вдасться “поховати”.   

“Ми будемо підіймати це питання та вимагати відповідної реакції. Сподіваюсь, наші правоохоронні органи цю реакцію продемонструють. Є заяви директора держкомпанії “Гарантований покупець”, який каже про те, що він готовий свідчити та отримував злочинні накази. Точно не вдасться цю ситуацію поховати, тому що мова йде про фактично міжнародні зобов’язання України, про інвестиційний клімат держави, про рівність підходів до всіх, і ми бачимо якісь дивні та неприпустимі речі”, – додав народний депутат.   

Нагадаємо, уряд присвоїв 3 млрд грн, які Україні дав Європейський банк, щоб країна погасила борг перед виробниками “зеленої” енергетики. На рахунок “Ощадбанку” надійшло 19,3 млрд грн, а виплачено інвесторам у “зелену” енергетику лише 16,3 млрд.

  • Підвищена увага мешканців столиці України до ефіру НАШ протягом дня забезпечив телеканалу лідерство серед усіх інформаційно-новинних мовників 9 листопада 2021 року. НАШ став найкращим інформаційно-новинним телеканалом дня у Києві, з такими цифрами: rat – 0,71%, shr – 2,11% (ЦА: Київ 18+)*. Традиційно, “НАШ” лідер у рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,84%, Shr – 2,46% (ЦА: Кабель 18+)* * Зазначені у статті результати дослідження ТВ-аудиторії належать ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 9 листопада 2021 року Overnight надані за показниками rat%, shr%.

 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору