Ужгородка

Новини Закарпаття

YouTube-канал НАШ заблокований через скарги ДП “Укркінохроніка” та “Укртелефільм”

YouTube-канал НАШ із більш ніж мільйоном підписників виявився заблокованим через скарги ДП “Укркінохроніка” та “Укртелефільм”.
 
Подробиці розповіли журналіст Олег Нечай та Антон Довлатов.

Канал заблокували через п’ятисекундні відеоматеріали, хоча це не суперечить правила відеохостингу. Редакція телеканалу намагалася зв’язатися з представниками “Укркінохроніки”, однак розмови не сталося. Крім того, держпідприємство не надало своїх авторських прав на заблоковані ролики.

Телеканал НАШ готовий сплатити всі штрафи, якщо підприємства доведуть своє авторське право на вказані матеріали. Надалі редакція буде звертатися до Міністерства культури.

Також варто зазначити, що за підсумками минулого року ДП “Укркінохроніка” перебуває у збитках (-815 000 грн). В липні 2020 року суд зобов’язав “Укркінохроніку” сплатити заробітну плату в розмірі майже 140 000 грн.

Слід зазначити, що використання фрагментів дозволено у освітніх цілях. У наших матеріалах йшлося про ліквідацію аварії на Чорнобильській АЕС та два засідання ВР за часів СРСР.

  • Підвищена увага мешканців столиці України до ефіру НАШ протягом дня забезпечив телеканалу лідерство серед усіх інформаційно-новинних мовників 9 листопада 2021 року. НАШ став найкращим інформаційно-новинним телеканалом дня у Києві, з такими цифрами: rat – 0,71%, shr – 2,11% (ЦА: Київ 18+)*. Традиційно, “НАШ” лідер у рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,84%, Shr – 2,46% (ЦА: Кабель 18+)* * Зазначені у статті результати дослідження ТВ-аудиторії належать ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 9 листопада 2021 року Overnight надані за показниками rat%, shr%.

 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору