Ужгородка

Новини Закарпаття

До 15 років ув’язнення: в Україні можуть посилити покарання за смертельну ДТП

До Верховної Ради внесено відразу три законопроекти, що передбачають посилення кримінальної відповідальності за вчинення дорожньо-транспортних пригод, які спричинили загибель людей.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Законопроектом № 6240 “Про внесення змін до статей 286 і 286-1 Кримінального кодексу України Про посилення відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей” передбачається, що винуватець ДТП з важкими травами або смертельним результатом отримає від 5 до 8 років в’язниці (зараз 3-8 років) з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін від 3 до 5 років (зараз до 3 років).

За порушення ПДР з кількома загиблими з вини порушника – термін збільшиться до 8-12 років (зараз 5-10 років), а права керувати транспортним засобом позбавлять довічно. Таке ж покарання пропонується за вчинення ДТП в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, що спричинило смерть. Якщо ж жертв буде більше, термін складе 12-15 років (зараз 7 – 12 років).

Законопроект № 6240-1 має більш м’яке покарання: від 7 до 12 років в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін 5-7 років у разі ДТП з важким або смертельним результатом.

Третій законопроект № 6240-2 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України Про посилення відповідальності за кримінальні правопорушення проти безпеки руху та експлуатації транспорту” пропонує за ДТП, що спричинило смерть або тяжкі тілесні ушкодження саджати винуватця на строк від 5 до 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на 5 років.

Як НАШ повідомляв раніше, у Болгарії туристичний автобус із Північної Македонії потрапив у ДТП та спалахнув на автомагістралі Струма. Внаслідок аварії загинули щонайменше 45 людей (за іншою версією 46), з яких 12 – діти.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору