Ужгородка

Новини Закарпаття

Новий транш від МВФ: радник президента розповів, куди будуть спрямовані кошти

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко розповів, на що підуть 700 мільйонів доларів від Міжнародного валютного фонду. 

Про це Устенко розповів в ефірі телеканалу НАШ. 

“Гроші, які надійдуть або вже надійшли від Міжнародного валютного фонду, заходять на рахунки Міністерства фінансів. Ці кошти були передбачені в цьому державному бюджеті, ті 700 млн доларів, тобто вони заходять до держбюджету. Потім Мінфін по мірі розвитку ситуації починає виходити з цими коштами на ринок і продає ці кошти, бо вони приходять в іноземній валюті, і обмінює їх. Таким чином поповнюються додатково золотовалютні резерви”, – пояснив Устенко.

Зокрема, радник президента наголосив, що частина цих коштів буде направлена на підтримку вразливих верств населення України.   

“Кошти заходять до державного бюджету. Частина програм державного бюджету дійсно направлені на підтримку вразливих верств населення. Так, вони туди йдуть, але також йдуть і на інші програми. В меморандумі дуже чітко говориться з приводу необхідності підтримки вразливих верств населення. Якщо ти переходиш до більш ринкової системи на енергоринку, звичайно, ти маєш витрачати додатково кошти держбюджету, щоб підтримувати ці верстви населення”, – додав він.

  • Підвищена увага мешканців столиці України до ефіру НАШ протягом дня забезпечив телеканалу лідерство серед усіх інформаційно-новинних мовників 9 листопада 2021 року. НАШ став найкращим інформаційно-новинним телеканалом дня у Києві, з такими цифрами: rat – 0,71%, shr – 2,11% (ЦА: Київ 18+)*. Традиційно, “НАШ” лідер у рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,84%, Shr – 2,46% (ЦА: Кабель 18+)* * Зазначені у статті результати дослідження ТВ-аудиторії належать ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 9 листопада 2021 року Overnight надані за показниками rat%, shr%.

 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору