Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна зможе експортувати в Китай до 5 млн тонн кукурудзи

Китай традиційно є основним імпортером української кукурудзи та ячменю

Китайські покупці протягом останнього тижня здійснювали великі закупівлі французької пшениці та ячменю разом з українською кукурудзою та ячменем, скориставшись паузою зростання цін, щоб покрити частину своїх потреб у фуражному зерні. Про це повідомляє Reuters.

«Близько 4 суден із французьким і до 10 партій українського ячменю було заброньовано для відвантаження в липні-серпні наступного року», — йдеться в повідомленні.

Щодо кукурудзи, то китайські покупці замовили партії з України для відвантаження в січні-квітні. Оцінки об’єму варіюються від кількох до 10 або більше партій, причому одне джерело повідомило, що загальний обсяг сягає мільйон тонн. Трейдери оцінили ціни на українську кукурудзу для відправлення до Китаю в січні-лютому цього тижня приблизно у 270−273 $/т.

«Як і в попередньому раунді закупівель минулого місяця, українська кукурудза виявилася дорожчою, ніж американська. Трейдери припускають, що китайських покупців може відштовхнути вимога США розкривати великі продажі, які можуть призвести до зростання цін», — додають аналітики.

Довідка. Китай традиційно є основним імпортером української кукурудзи та ячменю. За оцінками трейдерів, Україна може відправити до Китаю 5 мільйонів тонн кукурудзи, у зв’язку із очікуваним рекордним українським урожаєм 2021 року.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору