Ужгородка

Новини Закарпаття

Через зростання витрат 30-40% тепличників не висаджували овочі на другий оборот

У Туреччині, Італії, Іспанії фермери потерпають від хвороб і шкідників на томатах

Через зростання витрат 30–40% тепличників Кам’янсько-Дніпровської громади на Запоріжжі на другий оборот взагалі нічого не садили. Про це повідомляє agrotimes.ua.

«У весняно-літні місяці гуртовики купували огірок практично за собівартістю — 5−10 грн/кг, тоді як прибуток фермера починається з ціни 15 грн/кг. На томати ціни ніби були непоганими, але затрати на виробництво виросли в рази. Підвищилася вартість палива для теплиць, вартість плівки, добрив», — заявив керівник тепличного фермерського господарства «Агрокоін» Андрій Чорний.

За його словами, з огляду на підвищення цін на газ, наступного року ціни на всі ці матеріали можуть стати захмарними. Через таку ситуацію вже багато господарств спрацювали в нуль або близько до нуля.

На додаток, 30−40% тепличників, зваживши витрати й прибуток, на другий оборот взагалі нічого не садили.

«Нині вирощувати томати складно скрізь. У Туреччині, Італії, Іспанії фермери потерпають від хвороб і шкідників на томатах і деякі навіть вимушені переходити на інші види продукції. Але думаю, що в нас такого не станеться. Ціни весь час коливаються і завжди є надія, що наступного року буде краще», — додає фермер.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору