Ужгородка

Новини Закарпаття

Рада ОДКБ вирішила направити миротворців до Казахстану

Рада колективної безпеки ОДКБ прийняла рішення направити колективні миротворчі сили ОДКБ в Казахстан. Миротворці вводяться на певний термін.

Про це повідомляє прем’єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян у  Facebook.

Рішення прийнято у зв’язку зі зверненням президента Казахстану і “зважаючи на загрозу національній безпеці і суверенітету, викликаної, в тому числі втручанням ззовні”.

“Рада колективної безпеки ОДКБ відповідно до статті 4 договору про колективну безпеку прийняла рішення направити колективні миротворчі сили ОДКБ в Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації і нормалізації обстановки в цій країні”, – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою в Держдумі РФ заявили, що миротворчі сили ОДКБ зможуть перебувати в Казахстані до тих пір, поки ситуація не стабілізується.

“ОДКБ в основному лише забезпечуватиме безпеку об’єктів, інфраструктури та інше”, – сказав голова комітету у справах СНД Леонід Калашніков.

До складу ОДКБ входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

Згідно з офіційними даними, загальна чисельність миротворчих сил Організації Договору про колективну безпеку – близько 3 600 осіб.

Нагадаємо, протести в Казахстані спалахнули 2 січня на тлі підвищення після Нового року ціни на зріджений газ для автомобілів до 100-120 тенге (десь 6,3 грн) за літр. Мітинги з вимогою знизити ціни почалися в кількох населених пунктах на заході Казахстану, в тому числі у місті Жанаозен, де у 2011 році поліція застосувала вогнепальну зброю для розгону акції протесту.

Учасники акцій вимагали зниження вартості газу на АЗС удвічі, а також усунення дефіциту цього палива.

Як повідомляв НАШ раніше, Данілов заявив, що у лютому штам “Омікрон” може стати основним в Україні.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору