Ужгородка

Новини Закарпаття

Амосова: Захворюваність на COVID-19 б’є рекорди по всьому світу, незалежно від вакцинації

Захворюваність на коронавірус б’є рекорди по всьому світу, не залежно від кількості вакцинованого населення у країні.

Про це розповіла у прямому ефірі на телеканалі НАШ доктор медичних наук, професор Катерина Амосова.

“Хвиля “Омікрону” ще до Нового року розпочалась в багатьох країнах світу, захворюваність б’є рекорди і в країнах з високим відсотком щеплених людей, і в країнах як ПАР з невисоким відсотком вакцинації і нас це чекає, навряд чи ми пропустимо цю хвилю. Є і гарні новини, хвиля “Омікрону” є домінантною над “Дельта-хвилею” у світі за тією статистикою, яку ми бачимо в західних країнах, зокрема у США. На щастя, “Омікрон” відрізняється від “Дельти” та попередніх варіантів більш легким перебігом, але внаслідок більш високої захворюваності абсолютна кількість пацієнтів, навіть при легкому перебігу, потребуватимуть госпіталізації”, – розповіла Амосова.

За її словами, під час хвилі штаму “Омікрон” буде нестача людських ресурсів, тому що навіть вакциновані медичні працівники можуть інфікуватися новим штамом.

“Крім того, медичні працівники і вакциновані, і ті, хто перехворіли, внаслідок уникання “Омікрону” імунного захисту попереднього будуть інфікуватися і переносити хворобу навіть у легкій формі, але вони мають залишатися вдома. Тому очікується, що не буде вистачати людських ресурсів”, – зазначила вона.

  • Підвищена увага мешканців столиці України до ефіру НАШ протягом дня забезпечив телеканалу лідерство серед усіх інформаційно-новинних мовників 9 листопада 2021 року. НАШ став найкращим інформаційно-новинним телеканалом дня у Києві, з такими цифрами: rat – 0,71%, shr – 2,11% (ЦА: Київ 18+)*. Традиційно, “НАШ” лідер у рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,84%, Shr – 2,46% (ЦА: Кабель 18+)* * Зазначені у статті результати дослідження ТВ-аудиторії належать ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 9 листопада 2021 року Overnight надані за показниками rat%, shr%.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору