Ужгородка

Новини Закарпаття

Як захистити себе від сезонних респіраторних вірусних інфекцій

Чому вакцинація проти грипу залишається особливо важливою цієї зими

Нині, коли всі навколо говорять лише про COVID-19, не варто забувати і про добре знайомий грип. Тим паче, що взимку ці небезпечні хвороби циркулюватимуть одночасно, збільшуючи загрозу здоров’ю та життю.

Як убезпечити себе та своїх близьких — у розповіді Олексія Башкірцева, головного лікаря комплексу Edem Resort Medical & SPA, кандидата медичних наук, академіка Європейської академії природничих наук, члена наглядової ради Університету Сингулярності (Київ) у сфері експоненціальної медицини, міжнародного експерта з питань антиейдж-медицини, члена Американської академії антиейдж-медицини.

Чому важливо вакцинуватися і проти COVID-19, і проти грипу?

«Ще НЕ пізно вакцинуватися проти грипу! Святкуйте Різдво, знаючи, що зробили все можливе, щоб захистити себе та своїх близьких від цієї небезпечної хвороби!» — під таким девізом пройшла кампанія на підтримку щорічної вакцинації проти грипу в США.

Щеплення — безпечна процедура, яку можна проводити із шестимісячного віку. Воно допомагає уберегтися від хвороби, полегшити її перебіг та не допустити зараження членів сім’ї, колег та інших людей поряд. Пам’ятайте, що в осіб із хронічними захворюваннями та віком старше 60 років частіше розвиваються серйозні ускладнення. Також у групі ризику — вагітні та діти до п’яти років.

На думку лікарки Дженні Гарріс, голови Агентства безпеки охорони здоров’я Великої Британії, рівень імунітету до грипу цієї зими, імовірно, буде нижчим. Адже торік циркулювало мало вірусів грипу через соціальне дистанціювання та ізоляцію.

І сезонний грип, і COVID-19 небезпечні: можуть легко поширюватися, призводити до госпіталізації та смерті. Саме тому потрібно вакцинуватися проти обох вірусів.

Згідно з результатами дослідження, проведеного вченими Медичної школи Леонарда М. Міллера Університету Маямі, вакцина проти грипу може забезпечити життєво важливий захист від серйозних наслідків COVID-19. Дослідники проаналізували 37 377 історій хвороб, які переконливо свідчать: щорічна вакцинація проти грипу знижує ризик розвитку тромбозу глибоких вен, сепсису та інсульту в пацієнтів із коронавірусом. Також хворі на COVID-19, вакциновані проти грипу, значно рідше потрапляють до відділення інтенсивної терапії.

Читайте: Артем Меньшов: Як партнерство з MAS Seeds дозволяє Агропросперіс заробляти більше

10 простих способів зупинити поширення грипу та вберегти себе
1. Зробити щеплення.
2. Кинути палити.
3. Якомога частіше мити руки.
4. Не торкатися обличчя немитими руками.
5. Користуватися захисною маскою.
6. Уникати місць масового скупчення людей.
7. Залишатися вдома в разі появи симптомів.
8. Кашляти та чхати, прикриваючись внутрішньою частиною ліктя.
9. Достатньо спати.
10. Правильно харчуватися, пити достатньо води та приймати нутрицевтики.

Пам’ятайте про вагому роль нутрицевтиків для профілактики та лікування при грипі, COVID-19 та інших респіраторних вірусних інфекціях. Антиковідний та антигрипозний квартет (вітаміни С, D, А та йод) допоможе зміцнити імунну систему, уникнути хвороб і сприятиме швидкому одужанню.

Тож захистіть себе та своїх близьких — отримайте щеплення, а не грип!

Нагадаємо, раніше Landlord розповідав, чи здатен вітамін D захистити від COVID-19

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору