Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні починається нова хвиля захворюваності на COVID, – НАН

В Україні починається нова хвиля COVID. Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% відносно мінімуму останніх чисел грудня.

Про це йдеться в аналізах Національної академії наук України.

Відносно мінімуму кінця грудня число позитивних тестів зросло на 40%.

“Україна, загалом, слідує тенденціям країн східної Європи (Чехія, Румунія, Болгарія та ін.) з невеликою затримкою в часі. Так як початок нової хвилі припав на святковий період, що традиційно призводить до аномалій в даних, то зараз важко оцінити та спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії. Згідно даних про заразність штаму “Омікрон” та епідемічних тенденцій низки країн світу, можна очікувати стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Відкриття шкіл після канікул та сезонність також можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії”, – вважають науковці.

Середня кількість нових виявлень в Україні склала до 4540 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 158 смертей на день в середньому за останній тиждень.

Спостережувана летальність зросла до 3,2-3,3% для дат 4-5-тижневої давності.

Таке зростання відбулося переважно за рахунок змін у віковій структурі хворих і не має відношення до патогенних властивостей вірусу. В останні 3-5 днів серед хворих зросла частка повнолітньої молоді до 35 років.

Як повідомляв НАШ раніше, у ВООЗ закликали створити нову вакцину замість бустерів.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору