Ужгородка

Новини Закарпаття

Фінансування “COVID-пакетів” для лікарень збільшили до 19,4 мільярда, – Ляшко

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що у 2022 році виплати для лікарень на «ковідні пакети» збільшили до 19,4 мільярда гривень.

Про це пише прес-служба МОЗ.

В міністерстві розповіли, що цього року підходи до формування пакетів медичних послуг на надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою змінили. Оплата лікування пацієнтів із COVID-19 у стаціонарах відбуватиметься за двома пакетами:

  • готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях;
  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19.

На перший пакет зможуть законтрактуватися лише ті заклади, які були визначені ОДА. Йдеться про один заклад на 200 тисяч населення відповідної області, уточнили у МОЗ. Регіональні департаменти охорони здоров’я вже подали переліки таких закладів, після цього з медзакладами, які пройдуть перевірку на відповідність вимогам НСЗУ, будуть укладені договори. У програмі медичних гарантій на 2022 рік для них передбачено майже 2,5 мільярди гривень.

Під час розрахунку було враховано заробітну плату для чотирьох команд, які постійно мають бути в закладі. Умовою отримання цих коштів є наявність постійного залишку лікарських засобів та засобів індивідуального захисту, необхідних для лікування інфекційних захворювань, зокрема COVID-19.

Контрактування на другий пакет доступне всім закладам, які відповідають вимогам, визначеним Національною службою здоров’я України. На цей напрям у бюджеті передбачено 16,9 млрд гривень.

Як повідомляв НАШ раніше, у ВООЗ заявили, що коронавірус перетворюється на ендемічну інфекцію.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору