Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна збільшила постачання яблук на ринок Бахрейну

Найбільшого прогресу на ринку яблука Бахрейну досягла Сербія

У 2021 році Україна збільшила постачання яблук на ринок Бахрейну у 4 рази у порівнянні з 2020 роком. Про це повідомляє east-fruit.com.

«Ринок свіжого яблука Бахрейну багато учасників плодоовочевого ринку дуже даремно недооцінюють. Ця маленька острівна держава, розташована в Перській затоці, щорічно купує близько 11 тис. тонн імпортного яблука. Проте вражає не обсяг імпорту, а висока ціна, яку місцеві імпортери платять за свіже яблуко. Середня імпортна ціна на яблуко в Бахрейні майже вдвічі вища, ніж у Росії. Тому Бахрейн, безперечно, цікавий для країн, які постачають яблуко високої чи преміальної якості», — йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим цікаво відзначити, що у 2021 році Україна збільшила постачання яблука на ринок Бахрейну рівно у 4 рази у порівнянні з 2020 роком. І хоча обсяг експорту був порівняно невеликим — лише 140 тонн, але це дозволило обійти на цьому ринку Польщу, що експортувала за рік до Бахрейну 124 т.

«Найбільшого прогресу на ринку яблука Бахрейну досягла Сербія. Ця країна в 2021 році експортувала до Бахрейну 839 тонн свіжого яблука, що дозволило їй увійти до шести найбільших країн-постачальників. Україна була 15 у рейтингу найбільших експортерів. Попереду Сербії залишилися лише Чилі, Італія, ПАР, Іран та Китай. До речі, Китай та ПАР скоротили постачання яблука до Бахрейну у 2021 році, Італія — збільшила на 15%, а Іран — відразу на 67%. Сербія ж за рік збільшила експорт яблука до Бахрейну відразу в 12 разів», — додають експерти.

Довідка. Серед ключових постачальників яблука на ринок цієї маленької країни присутні всі світові лідери: крім уже названих країн, великі обсяги яблука до Бахрейну експортують також Нова Зеландія, США, Туреччина, Франція і навіть Іспанія. Тому прогрес на цьому ринку експортерів яблука з України та особливо Сербії є дуже показовим.

Раніше Landlord повідомляв, що експорт яблук з України майже побив рекорд у вересні.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору