Ужгородка

Новини Закарпаття

«Кернел» збільшив експорт зерна на 45%

59% експорту припало на зерно, отримане від зовнішніх постачальників, а решту було вироблено сільськогосподарським сегментом «Кернел».

Компанія «Кернел» у другому кварталі 2022 фінансового року (жовтень-грудень) наростила обсяг експорту зерна з України на 45% до рекордного за всю історію кварталу показника в 3,5 млн т. Основним бенефіціаром компанії є Андрій Веревський. Про це повідомляється у звіті компанії.

Зазначається, що 59% експорту припало на зерно, отримане від зовнішніх постачальників, а решту було вироблено сільськогосподарським сегментом «Кернел». Частка компанії в загальному експорті зерна з України у другому півріччі 2021 р. досягла 17,5%. Обсяг заготівлі зерна в силосах компанії в першому півріччі 2022 ФР збільшився на 12% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до рекордно високого рівня 4,1 млн т за півріччя, що в основному відбиває більший розмір урожаю, отриманого сегментом фермерських господарств «Кернел» у поточному сезоні.

Крім того, обсяг пропускної спроможності експортних терміналів в Україні у другому кварталі 2022 ФР зріс на 25% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та досяг найвищого квартального показника у 3 млн т, відображаючи високі показники експорту зерна за звітний період.

Підсумкова врожайність сільськогосподарських культур урожаю 2021 р. збільшилася для всіх трьох основних культур: кукурудзи, соняшнику та пшениці. Зокрема урожайність кукурудзи досягла показника урожайності в 9,3 т/га з 254,6 тис. га в цьому сезоні. Що на 16,6% більше в порівнянні з минулим сезоном. Урожайність соняшнику — 3 т/га зі 154 тис. га посівів цього сезону. Це на 0,9% більше в порівнянні із показником минулого сезону. Крім того, урожайність пшениці в цьому сезоні збільшилася на 25,9% і досягла показника в 6,1 т/га із 64,3 тис. га.

Раніше Landlord повідомляв, що Кернел збільшив кредитну лінію до $420 млн.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору