Ужгородка

Новини Закарпаття

Ціни на шампанське та вино рекордно зростуть

Постачальники змушені підвищувати ціни на фоні збільшення попиту та зниження пропозиції

У світі очікується подорожчання вина та шампанського на 20%. Це пов’язано з проблемами з поставками, збільшенням попиту, а також низьким врожаєм винограду. Також Британія зазнає додаткових труднощів ще й у зв’язку з Brexit. Так, вже зараз низка тамтешніх супермаркетів, ресторанів і магазинів відчувають нестачу популярних вин. Про це повідомляє Обозреватель.

“Цього року ціни на шампанське та вино зростуть на цілих 20 відсотків. Постачальники змушені підвищувати ціни на фоні збільшення попиту та зниження пропозиції. Додайте до цього проблеми з ланцюжками поставок та Brexit, і ви отримаєте класичний тиск на ціни”, – йдеться у повідомленні.

Минулої весни суворі погодні умови дуже вдарили по виноградниках в Іспанії, Італії та Франції, зазначають аналітики. При цьому вони наголошують: міністерство сільського господарства Франції попередило, що врожай 2021 року буде найгіршим за 45 років. Причин для цього декілька, зокрема заморозки та хвороби.

Крім того, міжнародна організація винограду та вина попередила, що світові запаси вина “надзвичайно низькі”. Вона зазначає, що єдиними великими виноробними країнами ЄС, які зафіксували більший урожай, ніж у 2020 році, стали:

  • Німеччина;
  • Португалія;
  • Румунія;
  • Угорщина.

“Урожай був катастрофічним. Піно-нуар, бургундське, шардоне та шампанське – все впало. Додайте до цього брак пляшок, пробок та картонних коробок, і ви зрозумієте, що галузь справді має проблеми”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Landlord повідомляв, що в Україні значно зріс імпорт ігристих вин.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору