Ужгородка

Новини Закарпаття

“Укрцукор” закликає Міжнародну організацію по цукру припинити співпрацю з Росією

Бурякоцукрова галузь України є однією з найбільш стратегічних вітчизняних галузей з точки зору забезпечення внутрішніх потреб

Національна асоціація цукровиків України “Укрцукор”, від свого імені та від імені виробників цукру та аграріїв, які вирощують цукровий буряк, звернулась до Міжнародної організації по цукру (ISO) з проханням припинити співпрацю з Росією. Про це повідомляє пресслужба асоціації.

“Бурякоцукрова галузь України є однією з найбільш стратегічних вітчизняних галузей не тільки з точки зору забезпечення внутрішніх потреб, а і з точки зору збільшення використання експортних можливостей. Однак, 24 лютого 2022 року Україна зазнала неспровокованого та цинічного нападу з боку Російської Федерації. Цей напад грубо порушив міжнародне право. Усе цивілізоване суспільство припиняє співпрацю з країною-терористом, яка знищує нашу державу та загрожує світові ядерною зброєю”, – йдеться в повідомленні.

Саме в цей важкий для України час, натомість проведення весняно-польових робіт та підготовці до посівної кампанії цукрових буряків, на нашій землі лютує кровопролитна війна. Виробники та переробники цукрових буряків закликають ISO:

  • припинити співпрацю з країною-агресором,
  • відмовитись від московської конференції ISO-CIS, 24 березня 2022 року або змінити місце проведення та заборонити участь Росії,
  • обмежити право Російської Федерації бути обраним, голосувати та брати участь у Раді та виконавчих чи виборних органах ISO.

Раніше Landlord повідомляв, що триває 32-ий день війни, яку Путін оголосив Україні 24 лютого. Від початку повномасштабної війни в Україні загинули понад 1 207 цивільних. Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Владислава Михайленко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору