Ужгородка

Новини Закарпаття

Свинини на 100 млн доларів закупить Китай у Данії

Компанія Danish Crown та COFCO (державна компанія з Китаю, відповідальна за держрезерв країни) підписали угоду щодо постачання свинини на китайський ринок у 2020 році.

За інформацією Reuters, COFCO оголосила, що уклала угоду на 100 мільйонів доларів з данською компанією, яка має продовжити постачати свинину на китайський ринок наступного року. Утім, про обсяг м’яса інформації оприлюднено не було, тому наразі важко говорити про ціну свинини, погоджену сторонами.

“Це одна з найбільших операцій, яку проводила наша компанія” , – заявив Ларс Альбертсен, менеджер з продажу свинини в Danish Crown.

РАніше данська компанія також постачала свинину для COFCO і вважається одним із найбільших експортерів. Danish Crown має виробничий підрозділ у Китаї.

Обсяги виробництва свинини в Азії почали суттєво зменшуватися після того, як у Китаї, В’єтнамі, Південній Кореї та Філіппінах відбулося масштабне розповсюдження африканської чуми свиней. За даними експертів, Китай зіткнувся з дефіцитом свинини, що наразі складає 10 мільйонів тонн, і в 2020 році ситуація може погіршитися.

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору