Ужгородка

Новини Закарпаття

З України експортується в п’ять разів менше органіки

Ймовірно, що якийсь відсоток виробників органічної продукції призупинить свою діяльність

Попри паралізовану логістичну систему, експорт органічної продукції відбувається, проте у 5 разів менший, ніж зазвичай. Про це AgroPortal.ua повідомив директор сертифікаційного органу “Органік Стандарт” Сергій Галашевський.

“Ми готові супроводжувати експорт і маємо відповідні погодження з Комісією ЄС щодо деяких спрощень. Проводимо інспекції за можливості у відносно безпечних регіонах (не окупованих і де немає бойових дій), в інших випадках дистанційні (відділені) документальні перевірки. Для цього є офіційні процедури та досвід”, — наголосив Сергій Галашевський.

Наразі в наявних умовах складно оцінювати ринок, але ймовірно, що якийсь відсоток виробників органічної продукції призупинить свою діяльність. Переважно це будуть виробники, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, агресія росії у південних областях України зруйнувала усі звичні логістичні ланцюги, що призводить до того, що практично увесь врожай тепличного редису доводиться реалізовувати у регіоні вирощування.

Раніше Landlord повідомляв, що російські військові крадуть трактори на Чернігівщині.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору