Ужгородка

Новини Закарпаття

Інфраструктура України в ході війни вже зазнала збитків майже на $63 млрд

Окупанти пошкодили, зруйнували або захопили, щонайменше, 4 431 житловий будинок

Збитки інфраструктурі України від війни в країні сягають близько $63 млрд. Про це йдеться в пресрелізі аналітичного підрозділу Київської школи економіки KSE Institute, передає Інтерфакс-Україна.

“Порівняно з даними, оприлюдненими 17 березня, з урахуванняекм нових отриманих більш точних даних щодо пошкоджень (внаслідок чого окремі статті втрат було переглянуто у бік зниження), чисте зростання (показника збитків – ІФ) становить $3,5 млрд”, – йдеться в повідомленні.

За підрахунками аналітиків, із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого окупанти пошкодили, зруйнували або захопили, щонайменше, 4 431 житловий будинок, 92 заводи або підприємства, 378 навчальних закладів, 138 закладів охорони здоров’я, вісім цивільних аеропортів та 10 ТЕС і ГЕС.

Окрім того, за тиждень аналітики отримали детальніші дані від Мінінфраструктури про руйнування інфраструктурних об’єктів, на основі чого за низкою напрямів – залізнична інфраструктура, мости та мостові переходи, цивільні аеропорти – оцінку збитків зменшено.

Раніше Landlord повідомляв, що в РНБО повідомили про готовність Росії застосувати хімічну зброю.

Владислава Михайленко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору