Ужгородка

Новини Закарпаття

Кабмін хоче спростити передачу майна в оренду з метою оптимізації переїзду компаній

Уряд визначить повний перелік компаній, котрі хочуть перевезти на безпечну територію свої потужності.

Кабінет міністрів доручив Фонду державного майна підготувати пропозиції щодо спрощення порядку передання в оренду комунального і державного майна з метою оптимізації переїзду компаній. Про це йдеться у відповідному розпорядженні №246-р.

Вже до кінця березня Уряд планує визначити повний перелік компаній, котрі хочуть перевезти на безпечну територію свої потужності. Окрім цього, планується підготувати перелік вільних виробничих площ.

Планується затвердити план невідкладних заходів з переміщення у разі потреби виробничих потужностей суб’єктів господарювання з територій, де ведуться бойові дії та/або є загроза бойових дій, на безпечну територію.

Своєю чергою, “Укрзалізниці” доручили до кінця квітня оперативно виділяти рухомий склад для перевезення виробничих потужностей компаній, зокрема, за поданням обласних військових адміністрацій.

Нагадаємо, з початку запуску “Укрзалізницею” продовольчої програми для областей, в яких склалася складна ситуація з забезпеченням населення продуктами харчування у результаті воєнної агресії росії — вже законтрактовано 26,5 тис. т продукції на суму 746,2 млн грн.

Раніше Landlord повідомляв, що три порти в Україні здійснюють прийом і відправку вантажів.

Стало відомо, що Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту, включивши в нього необхідну аграріям с/г техніку, запчастини, обладнання для с/г робіт.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору