Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні вартість борошна продовжить зростати

На формування вартості борошна наразі впливають високі витрати на енергоносії та логістичний фактор

Станом на 25 березня багато підприємств озвучили ціни пропозиції на борошно вищого та 1 сорту в межах 12500-13700 та 12100-13300 грн/т EXW відповідно, що на 100-400 грн/т вище за показники двома тижнями раніше. Ціни на пшеницю залишаються відносно стабільними, конкуренція за неї з боку експортерів відсутня, повідомляє ІА “АПК-Інформ”.

“Оскільки частина борошномельних компаній з об’єктивних причин призупинила виробництво, а з північного, східного та південного регіонів країни активно евакуювали населення, потреба у борошні в центральному та західному суттєво зросла. Також не варто забувати, що практично всі працюючі млини беруть активну участь у наданні гуманітарної допомоги як потерпілому від війни мирному населенню, так і ЗСУ та Теробороні”, — розповів один із представників переробної галузі центрального регіону.

На формування вартості борошна наразі впливають високі витрати на енергоносії та логістичний фактор. Зберігається дефіцит водіїв і транспорту, обмежені запаси палива та труднощі з їхнім поповненням. Борошномели часто не потребували термінового придбання сировини, працюючи на сформованій раніше базі. Однак через складнощі із вантажоперевезеннями переробники змушені вже зараз закладати в ціну на продукцію не лише поточні, а й можливі майбутні додаткові витрати. Попит на борошно залишається досить високим.

Держрегулювання цін на соціально значущі продукти стримує більш активне зростання цін на борошно.

Нагадаємо, труднощі з придбанням пшениці та зростання попиту призвели до збільшення цін на борошно в Україні.

Раніше Landlord повідомляв, що через війну в Україні може початися голод у Єгипті, Лівані та Ємені.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору