Ужгородка

Новини Закарпаття

Із офісу – у вівчарі: як перекладач створив овечу ферму на Прикарпатті

Невелика овеча ферма другий рік успішно працює в селі Станіславівка. І фермер має амбітні плани її розвитку, а також хоче відкрити сироварню.

У селі Станіславівка на Прикарпатті перекладач Євген Очеретяний створив овечу ферму, пишуть «Версії». 35-річному Євгену перекладач, та йому було нудно в офісі, і він вирішив створити власний сімейний бізнес. У сюжеті каналу 402 фермер розповів, що родина сприйняла його ідею неоднозначно, але він сприйняв це як виклик. Євген деякий час жив у Німеччині та США – тоді й виникла ідея власного бізнесу.

– Я вирішив проторувати цей шлях і довести, в першу чергу собі, що життя в селі може бути успішним, – каже власник ферми.

Для розведення обрав романівську вівцю. Заводив поголів’я з різних дрібних господарств. Як каже молодий фермер, ця порода добре розвивається в умовах регіону.

Його господарству нині два роки, поки що воно невелике – близько 100 голів, та фермер має амбітні плани розвитку на майбутнє та сподівається на державну підтримку малого фермерства. Адже уряд обіцяє виділяти гроші на розвиток сільського господарства.

Читайте: На держпідтримку аграріїв виділять 8,48 млрд грн: хто отримає гроші

На сьогодні овеча ферма вже приносить прибуток – м’ясо та молокопродукти. Євген Очеретний планує збільшити поголів’я до 300 тварин, розширити площу під фермою до 30 гектарів. А крім цього, відкрити в селі також сироварню і для забезпечення її сировиною купувати коров’яче молоко в селян.

Власника ферми підтримало Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття, зокрема, в рамках проєкту, присвяченого пошуку цікавих ідей бізнес-планів для розвитку сіл.

«Якщо ми зможемо повернути в села не лише державний ресурс, а й людей- такі території матимуть шанс на відродження та розвиток», – заявив Максим Чопей, виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

В Агенції зазначають, що в регіоні є й інші цікаві проєкти від молоді, що сприятимуть розвитку гірських та сільських територій.

Як повідомляв Landlord раніше, українцям представили тизер серіалу про фермерів, що знімають на основі реальних історій на Рівненщині.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору