Ужгородка

Новини Закарпаття

Мінагрополітики намагається наростити експорт агропродукції до 1,5 млн тонн у місяць

Наразі основне завдання для Мінагрополітики, – переорієнтувати логістичні шляхи експорту.

В умовах заблокованих портів Міністерство аграрної політики та продовольства України намагається наростити експорт агропродукції до 1,5 млн тонн у місяць.  Про це в ефірі всеукраїнського марафону UAразом розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

“Україна стабільно була в топ-5 експортерів за останні роки. 90 % експорту відбувалося через порти Одеси і Миколаєва. Фактично вже понад місяць ці порти закриті. Залізничними шляхами експортували в лютому 150 тис. тонн сільськогосподарської продукції, в березні – 300 тис. тонн. У потенціалі можна досягнути 1,5 млн тонн. Є аналіз всіх пунктів, працюємо, щоб використати всі можливості”, – підкреслив перший заступник Міністра.

Крім того, Тарас Висоцький повідомив, що ворогом знищено шість зерносховищ.

“Із точки зору всього обʼєму споживання є втрати, але не критично. У нас більш ніж достатньо продовольства на стоках всередині країни – це більше, ніж ми потребуємо для річного споживання. Разом з тим аграріям потрібен виторг для того, щоб продовжити посівну, потрібно реалізовувати продукт, щоб годувати тварин і підтримувати сектор”, – пояснив Тарас Висоцький.

Раніше Landlord повідомляв, що Україна має у пріоритеті відновлення експорту зерна та проведення посівної кампанії – Сольський.

Ліана Мелковська

 

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору