Ужгородка

Новини Закарпаття

Торговельні мережі зможуть залучити пільгові кредити, — Денис Шмигаль

Під час засідання Уряд підтримав рішення, яке дасть можливість торговельним мережам залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на рік під 5%.

Розпочалася програма безплатної роздачі продуктових наборів у прифронтових містах України. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 5 квітня, передає пресслужба Кабінету міністрів.

Наразі майже 200 тисяч таких наборів із продуктами та засобами гігієни вже роздано. Найбільше — в Донецькій, Харківській та Київській областях.

“Усього сформуємо майже 12 млн таких наборів. Вже закупили 133 тисячі тонн продовольства на майже 4 млрд грн. Купуємо все по максимуму в українських виробників. Завантажуємо українські підприємства замовленнями. Усім максимально допомагаємо”, — зауважив Шмигаль.

Під час засідання Уряд підтримав рішення, яке дасть можливість торговельним мережам залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на рік під 5%. Це дозволить поповнити обігові кошти, не закривати магазини та вчасно розраховуватися за продукти з українськими виробниками.

За словами прем’єр-міністра, продовольчі мережі сьогодні фактично стали об’єктами критичної інфраструктури. Уряд тісно співпрацює з такими мережами, аби в усіх містах і селах були харчові продукти, соціальні товари та речі першої потреби.

Денис Шмигаль наголосив, що держава допомагатиме магазинам, адже розуміє, що вони зіштовхнулися з низкою форс-мажорів і проблем.

Нагадаємо, роботи на полях розпочались по всій Україні: від Херсонщини до півночі Житомирської області. Водночас фермери вимушені обмежити висадку картоплі на півдні України.

Раніше Landlord повідомляв, що війна в Україні призведе до масштабної продовольчої кризи – ООН.

Також стало відомо, що Європейська комісія запропонувала встановити спеціальні торгові маршрути між Польщею та Україною. Товари повинні переміщатися якомога легше в обох напрямках, щоб зменшити вплив війни на ланцюжок поставок сільськогосподарської продукції.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору