Ужгородка

Новини Закарпаття

США ввели санкції проти Альфа банку та Сбєрбанку

Сбєрбанк є найбільшою фінансовою установою Росії, що знаходиться у власності уряду, а Альфа-Банк – найбільший приватним банком

США разом із G7 та Європейським Союзом запроваджують нові санкції найбільших банків Росії — Альфа банку та Сбєрбанку. Крім того, санкції також забороняють всі нові інвестиції в Росію. Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого Дому.

Обмеження заморозять будь-які активи банків, які стосуються фінансової системи США, і заборонить громадянам США вести з ними бізнес.

Зазначимо, що санкції не стосуються української дочки “Альфа-банк Україна”. Український Альфа-банк до списку не увійшов і не перебуває під санкціями, оскільки російські власники з нього вийшли.

У списку банків, які належать Альфі її Амстердамський торговий банк NV (Нідерланди) та дочірній Банк у Казахстані.

Що стосується Сбєрбанку, то тут дочірній банк у Казахстані, Білорусі, Україні (перебуває у стані ліквідації – ред.) та Австрії.

Також Байден підпише новий указ, який включає заборону на нові інвестиції в Росію громадянами США незалежно від їхнього місцезнаходження.

“Цей крок базується на ухваленому понад 600 транснаціональними компаніями рішенні про вихід з Росії. Вихід приватного сектору включає виробників, енергетичні компанії, великі роздрібні торговці, фінансові установи, а також інших постачальників послуг, таких як юридичні та консалтингові фірми”, – йдеться у заяві Білого Дому.

Третім кроком нових санкцій від США стали обмеження проти великих російських державних підприємств критичної сфери. Це заборонить громадянам США здійснювати операції з цими організаціями та заморозить будь-які їхні активи в юрисдикції Штатів. Детальний перелік Мінфін оприлюднить на наступний день у четвер.

І останньою частиною пакету є повне блокування активів повнолітніх дітей Путіна, дружини та дочки міністра закордонних справ Лаврова, а також членів Ради безпеки Росії, включно з експрезидентом і прем’єр-міністром Росії Дмітрієм Медведєвим та прем’єр-міністром Міхаілом Мішустіним.

Сбєрбанк – найбільша фінансова установа Росії, що знаходиться у власності уряду, а Альфа-Банк – найбільший приватний банк.

Наталія Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору