Ужгородка

Новини Закарпаття

Агровиробники вже отримали 1,7 млрд грн кредитів для посівної кампанії

Держава зробила все, щоб максимально нівелювати ризики зриву посівної. Кредитування аграріїв – один із основних пріоритетів банків.

Станом на 5 квітня (без урахування перехідних минулорічних кредитів) за підтримки Уряду та завдяки злагодженій співпраці Мінагрополітики, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України, за підтримки НБУ і банківського кола – більше 900 с/г товаровиробників залучили кредити в українських банках на загальну суму 1 млрд 785 млн грн. За програмою портфельних гарантій 80 % — на 1 млрд 494 млн грн, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Серед регіонів-лідерів із залучення кредитів:

  • Кіровоградщина (405 млн грн – що становить 22% від загальної суми),
  • Вінниччина (365 млн грн – 20,4%),
  • Дніпропетровщина (267 млн грн – 14,9%),
  • Одещина (161 млн грн – 9%),
  • Львівщина (159 млн грн – 8% )

За умови кредитування до 60 млн грн за цією програмою  – відсоткова ставка для аграріїв становить 0% річних (за програмою державної фінансової підтримки “Доступні кредити 5-7-9%”). Термін кредитування — до 6 місяців, а після його завершення відсоткова ставка для позичальників становитиме 5%. Скористатися кредитом можуть аграрії, які підпадають під визначення с/г товаровиробника.

“Держава зробила все, щоб максимально, наскільки це можливо у період війни, нівелювати ризики зриву посівної. Кредитування аграріїв – один із основних пріоритетів банків. Умови для надання кредитів спрощено максимально. Причому банки кредитують наших аграріїв навіть у тих регіонах, де точаться бої, бо необхідно сіяти і навіть під такою небезпекою люди виходять на свої поля. Сьогодні кожний з них іде на героїчний подвиг”, — зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Читайте також: Кабмін назвав заходи, які направлені на покращення посівної

Нагадаємо, Кабінет Міністрів  ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану, інформує пресслужба міністерства аграрної політики та продовольства.

Раніше Landlord повідомляв, що державні Ощадбанк та ПриватБанк розпочали надання безвідсоткових позик аграрному бізнесу.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору