Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні стартувала благодійна ініціатива BORSCH

В Україні до 1 га землі під городами обробляють близько 3,5 млн домогосподарств, що становить до 3 млн га загалом. Більшість інгредієнтів для своєї національної страви — борщу — українці вирощують на власних городах.

До 23 квітня 2022 року у межах ініціативи BORSCH планується зібрати кошти у розмірі 1 млн євро та закупити насіння або розсаду овочів борщового набору (капуста, морква, цибуля, буряк) для безплатної роздачі в Україні у постраждалих від війни областях. Про це йдеться на сторінці на благодійної ініціативи у Facebook.

В Україні до 1 га землі під городами обробляють близько 3,5 млн домогосподарств, що становить до 3 млн га загалом. Більшість інгредієнтів для своєї національної страви — борщу — українці вирощують на власних городах. Це стосується в основному овочів так званого «борщового набору» — капусти, моркви, цибулі, буряку та картоплі.

Наразі гостро стоїть питання забезпечення посівним матеріалом овочевих культур у регіонах України, які постраждали від російської агресії, особливо в Сумській, Чернігівській, Київській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

Алекс Ліссітса запустив благодійну ініціативу BORSCH із метою надання можливості українцям забезпечити себе необхідними харчовими продуктами або ж отримати додаткове надходження для сім’ї.

Насіння овочів борщового набору безплатно отримають українці, які мають в обробітку землю до 1 га в особистих селянських господарствах потерпілих областей через територіальні громади.

Довідка. Благодійна ініціатива Алекса Ліссітси BORSCH реалізується у співпраці з асоціацією “Український клуб аграрного бізнесу” та громадською організацією “Ленд Клуб” за інформаційної підтримки Destra Marketing та AgroPortal.ua.

Нагадаємо, у березні в Україні спостерігалася контрастна погода, відзначались тривалі як дуже теплі, так і дуже холодні періоди.

Раніше Landlord повідомляв, що зміни клімату вплинуть на зменшення врожайності основних агрокультур України.

Ціни на кукурудзу на базисі DAP-Константа (Румунія) продовжують знижуватись через перенасичення пропозицій та обмеженість перевалочних можливостей.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору