Ужгородка

Новини Закарпаття

АТБ, Фокстрот, Сільпо: склади яких магазинів знищили окупанти

Зокрема “Сільпо” має збитки на €17,4 млн

Десятки компаній втратили склади внаслідок бойових дій навколо Києва. Про це повідомляє Forbes.

Зокрема, окупанти знищили під Макаровим неподалік Києва великий логістичний парк “Комодор” (площа 68 621 кв. м), де згоріло на €46,7 млн ліків, сировини для препаратів компанії “Фармак”. Збитки решти орендарів ще невідомі. Щоб відбудувати копмлекс, потрібно €43,6 млн.

У Fozzy Group теж непроста ситуація. В їхній склад під Броварами влучила ракета, там пропала заморожена продукція на €17,4 млн, ще один великий склад у Харкові закритий через небезпеку. Компанія частково децентралізує постачання, шукаючи виробників, які будуть привозити свої товари напряму в магазини.

“Без доступу до половини розподільчих центрів залишилася корпорація АТБ, у мережі якої до війни було 1316 магазинів. Чотири склади з восьми не працюють. Два в Київській області опинилися під ракетними обстрілами. Два інших – на окупованих територіях або в зоні боїв в інших областях. Повноцінна робота в них неможлива, не можна ні завезти товар, ні вивезти його”, – йдеться в повідомленні.

АТБ поки що хоче їх тимчасово замінити оперативними центрами комплектування та подальшої доставки продуктів. Ритейлер вже місяць підшуковує приміщення.

В Гостомелі згорів і “Фокстрот”. Компанія отримала збиток у 600 млн грн, каже співвласник компанії Валерій Маковецький. “Сільпо” ж має збитки на €17,4 млн.

Довідка. Усього в Київській області, за оцінками гендиректора Ekol Logistics Ukraine Андрія Голімбовського та директора “Логістикс Плюс” Сергія Єремеєва, знищено або пошкоджено близько 400 000 кв. м складів. Це 20% від усіх складських площ Києва та області.

Раніше Landlord повідомляв, що в Київській області російські окупанти обстріляли склад МХП.

Владислава Михайленко 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору