Ужгородка

Новини Закарпаття

Закриття портів на Чорному морі може призвести до голоду – ООН

Катастрофа може призвести до голоду, масової міграції та політичної нестабільності

Закриття портів на Чорному морі може спровокувати глобальну продовольчу катастрофу, яка призведе до голоду, масової міграції та політичної нестабільності. З таким попередженням виступив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй Девід Бізлі, повідомляє Liga.net посилаючись на The New York Times.

У сховищах України залишається зерно, яке у звичайні роки допомагає нагодувати 400 мільйонів людей у всьому світі. Але зараз ланцюжок постачання було порушено війною, і порти не можуть нормально працювати поблизу центру зони бойових дій. Бізлі порівняв ситуацію з “ідеальним штормом”.

За його словами, глобальні постачання продовольства опинилися під загрозою, оскільки заблоковані українські порти Одеса, Чорноморськ, Південний і Миколаїв на узбережжі Чорного моря. Він повідомив про свої побоювання Росії телефоном та письмово, але Кремль не відповів на жодне зі звернень ООН.

“Саме тут має втрутитися міжнародне співтовариство й ухвалити дуже серйозні рішення про захист портів у гуманітарних цілях та відкриття портів для всього світу, бо інакше весь світ заплатить ціну”- додав він.

За словами Девіда Бізлі, близько 45 мільйонів людей у 38 країнах опинилися на порозі голоду через сукупні втрати від воєн, посух і пандемію COVID-19. Вплив війни в Україні на ціни на продовольство, паливо та транспортні витрати, схоже, збільшить це число та обмежить можливості ООН щодо надання їм допомоги.

Він наголосив, що українські фермери все ще можуть зібрати врожай, який допоможе нагодувати тих, хто голодує у світі, якщо війна припиниться зараз, але не у тому випадку, якщо південні порти та чорноморські морські шляхи залишаться закритими.

“У вас буде голод, смерть і голод. У вас буде дестабілізація кількох народів, і у вас буде масова міграція” – сказав Бізлі.

Раніше Landlord повідомляв, що банкрутство рф є лише питанням часу – Урсула фон дер Ляєн.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору