Ужгородка

Новини Закарпаття

Більш як 30% українських полів непридатні для посівної через війну – ООН

36 країн залежать від експорту України та рф.

Понад 30% сільськогосподарських полів в Україні не використовуватимуть для посіву зернових через війну. Про це повідомили в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань..

“Понад 30% сільськогосподарських полів не будуть використовуватися для посадки пшениці, ячменю, соняшника та кукурудзи. Військові дії, що продовжуються, можуть викликати глобальну продовольчу катастрофу: 36 країн залежать від експорту України та Росії”, – зазначили у повідомленні.

Up to 30% of agricultural fields in #Ukraine won’t be used to plant wheat, barley, sunflowers, and corn this year. Ongoing hostilities may trigger global food catastrophe, as 36 out of 55 countries with food crises depended on Ukraine and Russian exports. pic.twitter.com/2Rbe4cpzw7

— OCHA Ukraine (@OCHA_Ukraine) April 18, 2022

Нагадаємо, закриття портів на Чорному морі може спровокувати глобальну продовольчу катастрофу, яка призведе до голоду, масової міграції та політичної нестабільності.

Раніше Landlord повідомляв, що банкрутство рф є лише питанням часу – Урсула фон дер Ляєн.

Натомість у Мінагрополітики зауважили, що на харчові продукти, які мають істотну соціальну значущість, – цукор, крупи, борошно, соняшникова олія – здійснюється регулювання цін. Тож наразі підстав для критичного зростання вартості продуктів у масштабах країни немає.

Анна Лиса 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору