Ужгородка

Новини Закарпаття

Кабмін оновив перелік товарів критичного імпорту

Раніше Кабмін додав до товарів критичного імпорту ячмінь.

Кабінет міністрів України оновив список товарів критичного імпорту, котрий ввели з 24 лютого. Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну від 12 квітня №444.

Так, до оновленого списку додали борошно із зерна інших зернових культур, крім пшеничного, або із суміші пшениці та жита — код УКТЗЕД 1102, а також насіння льону, подрібнене або неподрібнене.

Раніше Кабмін додав до товарів критичного імпорту ячмінь.

Попередньо серед товарів критичного імпорту вказали:

  • нафта та нафтопродукти;
  • гази нафтові;
  • вугілля кам’яне, антрацит;
  • кокс і напівкокс;
  • вугілля ретортне;
  • лікарські засоби дозовані або фасовані для роздрібної торгівлі;
  • медичні вироби (в тому числі медичне обладнання, розхідні матеріали, засоби індивідуального захисту).

Крім того, для забезпечення безперебійної підготовки до весняно-польових робіт та сталого забезпечення продовольства: добрива мінеральні або хімічні, азотні; трактори, за винятком тракторів промислового призначення; насіння соняшнику; курчата добові живі; яйця свіжі в шкарлупі для інкубації; кукурудза.

Нагадаємо, Мінагрополітики та Уряд для забезпечення продовольчої безпеки держави працює над спрощенням умов ведення бізнесу в період воєнного стану. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту, включивши в нього необхідну аграріям с/г техніку, запчастини, обладнання для с/г робіт. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору