Ужгородка

Новини Закарпаття

ООН закликає долучитися до розблокування портів України

ООН закликає міжнародні фінансові установи до виділення фінансування для найбільш уразливих країн

Для вирішення світової продовольчої кризи потрібно зупинити піратські дії росії, яка блокує міжнародні торговельні судна у чорноморських портах України та мінує судноплавні шляхи до українських портів. Про це повідомив держсекретар ООН Антоніу Гуттеріш, інформує Аgropolit.com.

Згідно зі звітом ООН, частка України та росії у світовому виробництві пшениці та ячменю складає 30%, кукурудзи – 20%, соняшникової олії – понад 50%.

Тому ООН закликає міжнародні фінансові установи до виділення фінансування для найбільш уразливих країн, допомоги урядам країн, що розвиваються, інвестування у бідні та вразливі шари населення шляхом посилення соціального захисту, а також до реформування глобальної фінансової системи з метою зменшення нерівності.

“Після знищення українськими військами флагмана російського флоту крейсера «Москва» склалася зручна ситуація для створення міжнародної коаліції по забезпеченню безпечного судноплавства у Чорному морі та звільненню 94 іноземних судна, заблокованих в портах України” – йдеться в повідомленні.

Також міністр транспорту та інфраструктури Туреччини Аділь Караісмаілоглу повідомив, що його країна веде переговори з Україною та росією щодо своїх 22 кораблів, завантажених сталлю і соняшниковою олією та заблокованих на чорноморському узбережжі України. Водночас Головне управління мореплавства Туреччини повідомило, що судна країни продовжують перевезення вантажів з російських портів, за виключенням азовських.

Туреччина може стати лідером такої коаліції та отримати нові політичні й економічні дивіденди, оскільки вона продовжує вести активну торгівлю з росією та зацікавлена у зниженні цін на продовольство, яке відбудеться після розблокування портів України.

Раніше Landlord повідомляв, що перевізники України можуть здійснювати транзитні перевезення до Німеччини бездозвільно.

Олександра Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору