Ужгородка

Новини Закарпаття

“Для аграріїв плюсів в рази більше” – Чайківський про наслідки вступу України в ЄС

Українським аграріям доведеться боротись за споживача, проте здорова конкуренція на європейському ринку лише спонукатиме до покращення продукції та оптимізації виробничих процесів.

Народний депутат, засновник “Агропродсервіс” Іван Чайківський прокоментував перспективу вступу України до Європейського Союзу. Він також поділився своїм прогнозом відносно переваг для аграрного сектору у загальнонаціональному етері.

За його словами, великий європейський ринок відкриє небачені можливості для аграрних підприємств.

“Ринок для аграріїв відкриється для України саме у питанні перероблення з метою подальшого продажу готової продукції. Українські фермери лише виграють від такого вступу”, – зазначив Чайківський.

Відповідаючи на питання щодо можливих ризиків для українських аграріїв, котрі звикли жити за певними правилами, нардеп зауважив, що наразі та продукція, котра виробляється в Україні – відповідає усім європейським нормам. І наголосив, що у можливостях просувати свою продукцію зможуть змагатись як гіганти так і дрібні виробники.

Водночас зауважив, що правила конкуренції ніхто не скасовував, і українським аграріям доведеться боротись за споживача, проте здорова конкуренція на європейському ринку лише спонукатиме до покращення продукції та оптимізації виробничих процесів.

“Звісно будуть неузгодження, треба буде час на підлаштування, але плюсів в рази більше. Це будуть можливості для аграріїв, які хочуть працювати чесно, відкрито та з якісною продукцією на результат”, – резюмував народний депутат.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України оновив список товарів критичного імпорту, котрий ввели з 24 лютого.

Мінагрополітики та Уряд для забезпечення продовольчої безпеки держави працює над спрощенням умов ведення бізнесу в період воєнного стану. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту, включивши в нього необхідну аграріям с/г техніку, запчастини, обладнання для с/г робіт. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору