Ужгородка

Новини Закарпаття

Російські окупанти вивозять зерно із Запоріжжя та Херсонщини до окупованого Криму

Рашисти хочуть повторити голодомор не тільки в Україні, а й спричинити голод у світі

Жителі ТОТ АР Крим повідомляють, що останнім часом вони помітили збільшення кількості вантажних потягів, на вагонах яких написано “зерно”. Усі вони належать “северо-кавказкой железной дороге”. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, рашисти хочуть повторити голодомор не тільки в Україні, а й спричинити голод у світі.

“Потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. ТОТ АР Крим своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості не має”, – написала Денісова.

Вона наголосила, що Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових і на цей час там розміщена велика кількість зерносховищ.

“Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту”, – зазначила омбудсмен.

Крім того, очевидці з АР Крим повідомляють, що на півострові розпочався продаж овочів, вивезених з тимчасово окупованої території Херсонщини.

Денісова нагадала, що вивезення зерна та продуктів харчування з окупованих територій є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Раніше Landlord повідомляв, що для швидкого відновлення Україні потрібні $70 мільярдів інвестицій на рік – Мінекономіки.

Наталія Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору