Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна та Польща посилять співпрацю в залізничній сфері – Шмигаль

У результаті зустрічі, очільники урядів підписали Меморандум про посилення співробітництва в залізничній сфері.

Україна спільно з Польщею підписали меморандум щодо посилення співробітництва в залізничній сфері, що передбачає створення спільного логістичного підприємства. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з прем’єром Польщі Матеушем Моравецьким.

“Зустрівся з великим другом України Прем’єром Польщі Матеушем Моравецьким. Обговорили відновлення нашої країни від наслідків російської агресії”, – зазначив він.

У результаті зустрічі, очільники урядів підписали Меморандум про посилення співробітництва в залізничній сфері.

Після розв’язання росією повномасштабної війни Польща стала ключовим логістичним центром для допомоги Україні. Особливо тісна співпраця відбувається на рівні залізниць двох країн, і така взаємодія має бути посилена.

Меморандум передбачає створення спільного логістичного підприємства двох країн. Це дозволить кардинально збільшити об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про новий План відновлення України, який об’єднає країни світу: від США до Японії, від Австралії до Канади. Країни Європи готові демонструвати лідерство в цьому питанні.

Українська економіка стає на воєнні рейки. Про це у відеозверненні заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Раніше Landlord повідомляв, що війна в Україні призведе до масштабної продовольчої кризи – ООН.

Також стало відомо, що Європейська комісія запропонувала встановити спеціальні торгові маршрути між Польщею та Україною. Товари повинні переміщатися якомога легше в обох напрямках, щоб зменшити вплив війни на ланцюжок поставок сільськогосподарської продукції.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору