Ужгородка

Новини Закарпаття

9 областей України повністю завершили сівбу ярих культур

Майже 70% прогнозованих під ярі культури ранньої групи площ вже засіяно.

Станом на 21 квітня прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 року на контрольованій Україною території складають 14 403,4 тис. га, що на 2 512,9 тис. га менше від показника минулого року (16 916,3 тис. га), повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Попри військові дії та загрози в нашій державі триває посівна. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська та Хмельницька області повністю завершили сівбу ярих культур ранньої групи. У загальному результаті майже 70% прогнозованих під ярі культури ранньої групи площ вже засіяно.

Читайте: Воєнний стан. В Україні немає дефіциту продуктів

За оперативними даними структурних підрозділів військових адміністрацій, Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку сівбу ярих культур проводять 23 області України, крім Луганської, практично на всій території якої проходять бойові дії.

У сільськогосподарських підприємствах завершено перше підживлення озимих сільськогосподарських культур азотними мінеральними добривами та проходить догляд за посівами.

Нагадаємо, згубні наслідки російської агресії вже є відчутними для світової економіки, але насправді ці наслідки будуть катастрофічними в деяких аспектах для кількох регіонів світу.

Залишків продовольчої пшениці цілком достатньо для забезпечення продовольчої безпеки України. А саме – 3,7 млн тонн. Це майже річне споживання саме на продовольчі цілі.

Раніше Landlord повідомляв, що війна в Україні призведе до масштабної продовольчої кризи – ООН.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору