Ужгородка

Новини Закарпаття

Ощадбанк видає сільськогосподарським виробникам по 200 млн грн кредитів щодня

Банк значно спростив та прискорив процес оформлення фінансування аграріїв відповідно до реалій воєнного часу

У квітні 2022 року «Ощадбанк» суттєво змінив умови отримання кредитів. Зокрема, з 8-ми до 3-4-х днів було зменшено час ухвалення кредитних рішень (отримання коштів відбувається за 1-2 дні), лібералізовані умови щодо застави, скасовано вимогу щодо мінімального розміру земельного банку в обробітку.

Як повідомляють у прес-службі фінансової установи, наразі банк загалом оновив кредитну політику відповідно до реалій воєнного часу та регуляторних змін, запроваджених НБУ. Серед умов кредитування залишається офіційне ведення бізнесу та наявність сільськогосподарських угідь для проведення посівної.

«Ми кредитуємо на всій підконтрольній території. Так, нещодавно «Ощадбанк» видав кредит в області, де українські захисники активно відбивають атаки агресора. У той час, коли уряд робить безпрецедентні кроки для підтримки сільгоспвиробників завдяки здешевленню кредитного ресурсу, «Ощадбанк» зі свого боку постійно спрощує свій кредитний продукт для агробізнесу. Наша мета – зробити все для того, щоб кредитна підтримка оперативно надійшла до підприємств АПК і зміцнила продовольчу безпеку нашої країни», – підкреслив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Читайте також: Ощадбанк фінансує аграріїв у рамках партнерської програми з сільгоспдилером

Завдяки такому спрощенню та пришвидшенню процесу кредитування, банк видає понад 200 млн грн позик для близько 100 сільгосппідприємств щодня – такого темпу вдалось досягти за останній тиждень. Якщо станом на 20 квітня портфель видач агрокредитів становив 1 млрд грн, то нині він перевищив 2,4 млрд грн. Кожний п’ятий позичальник в аграрному секторі України отримав кредит саме в «Ощаді».

Нагадаємо, що Ощадбанк та ПриватБанк розпочали надання безвідсоткових позик аграріям.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору