Ужгородка

Новини Закарпаття

рф заблокувала український експорт, щоб викликати продовольчу кризу у світі – Зеленський

Цінова політика буде висока на харчову продукцію

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що після енергетичної кризи світ чекає продовольча. Цю кризу своїми діями провокує Росія. Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю австралійському телеканалу Nine Network.

За його словами, вже перекриті всі порти, заблокований морський шлях для експорту харчової продукції з України та металургії.

“Це не просто ризики, вони вже пройшли. Сьогодні велика буде трагедія щодо харчової безпеки Європи, Азії, Африки, там де Україна завжди була гарантованим надійним партнером”, – говорить президент.

Він вважає, що цінова політика буде висока на харчову продукцію.

“Ми можемо втратити мільйони, десятки мільйонів тонн врожаю, який вже зібрано і Росія не випускає… поки що не випускає і не впускає ті чи інші кораблі, вони контролюють Чорне море. Але ми хочемо розблокувати ці шляхи і не дати Росії спричинити іншу кризу”, – сказав Зеленський.

Також він зазначив, що після енергетичної кризи, за якою стоїть рішення Росії, яка була цієї зими, зараз буде харчова криза.

“Вона точно буде, 100%, якщо ми не зможемо доставити врожай в європейські держави. Росія прекрасно це розуміє. В цьому і цинізм цієї ситуації. Не через те що війна, а через те, що вони б’ють по залізниці, ракетами б’ють по мостам, знаючи, де переїзди і як їде наш товар на експорт. Вони хочуть просто повністю заблокувати економіку для нашої держави”, – додав він.

Раніше Landlord повідомляв, що перше судно з українською кукурудзою відправлене з порту Констанца.

Олександра Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору