Ужгородка

Новини Закарпаття

Відсутність дизпального не вплинула на проведення посівної – Мінагро

Українські аграрії проводять посівну, попри дефіцит пального та мінування полів

Дефіцит пального не зупинив посівну кампанію, попри складність ситуації. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, ситуація з пальним складна, але не критична. Також він зазначив, що скасування акцизу і зменшення ПДВ на пальне, зробило його більш доступним.

Читайте також: Більш як 30% українських полів непридатні для посівної через війну – ООН

“На сьогодні аграрії в основному купують середній або великий гурт, тобто йдеться не про роздрібну реалізацію. У нас нема жодної зупинки посівної через відсутність дизпалива, хоча ситуація справді складна”, – заявив Висоцький.

Також він розповів, що через замінування російськими окупантами територій, критичного недосіву площ не буде. Як зазначив Висоцький, Мінагрополітики з ДСНС запустили платформу для отримання заявок на розмінування і наразі отримали вже понад 400 заявок на площу близько 100 тис. га земель.

“Виконавши на деокупованих територіях роботу з розмінування протягом минулих тижнів бачимо, що критичного недосіву площ не буде. Хоча частково посівні площі зменшаться – приблизно на декілька сотень тисяч гектарів. Проте в межах того, що в нас посівна кампанія – 10–12 млн гектарів на ярі культури, – це не є критично”, ― наголосив Тарас Висоцький.

Читайте також: Кабмін назвав заходи, які направлені на покращення посівної

Нагадаємо, російські війська нищать  українські нафтобази і НПЗ. Що буде з ринком палива та чи є план Б в України розповів директор Консалтингової групи А-95, експерт із енергетики Сергій Куюн.

Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Наталія Марченко

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору