Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна сформувала стратегічні продовольчі запаси на кілька років

Україна забезпечила себе запасами харчів на кілька років. Попри це на деякі країни чекає голод

Україна сформувала стратегічні продовольчі запаси на роки вперед. Але все більше лідерів інших країн усвідомлюють ризики для продовольчої безпеки у всьому світі через дії Росії – заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 10 травня.

Європейський Союз та Велика Британія вже прийняли рішення про скасування мит і тарифів на українські товари. До них приєдналась і Канада.

Читайте також: Канада скасовує всі торговельні мита на 1 рік

Шмигаль також поділився розмовою з Президентом Європейської ради Шарль Мішелем, котрий відвідав Одесу 9 травня. На зустрічі вони обговорили блокаду українських портів і важливість розблокування українського експорту.

“Окремі частини світу можуть чекати справжній голод, тому потрібно діяти”, сказав Шмигаль.

Читайте також: У липні на світовому ринку почнеться паніка через заблоковані порти

Також Прем’єр-міністр відмітив, що завдяки злагодженій роботі аграріїв і держави, Україна пройшла найважчу посівну кампанію у своїй історії.

“Ми допомогли з насінням, пальним, добривами. Все це для того, аби галузь не зупинялася та працювала на відновлення української економіки. Ми впоралися з викликом, але треба усвідомлювати що це тільки половина роботи. Врожай ще треба буде зібрати та експортувати”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, до Австрії прибув перший потяг з українським зерном.

Катерина Марковська

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору