Ужгородка

Новини Закарпаття

США шукає шляхи експорту зерна з України, щоб запобігти глобальній інфляції

Байден разом з європейськими партнерами шукає шляхи експорту продовольчих товарів з України, котрі дуже важливі для стабілізації цін у світі

Війна спричинена російським диктатором Володимиром Путіним в Україні та пандемія призвели до зростання цін на продовольство у всьому світі. Президент США Джо Байден з партнерами намагаються зрозуміти, як відновити експорт з України, щоб зупинити інфляцію. Про це американський президент заявив на брифінгу.

Він наголосив, що на ріст інфляції вплинули пандемія та війна в Україні.

“Обидва ці два основних чинники інфляції мають глобальний характер. Ось чому ми спостерігаємо історичну інфляцію в країнах по всьому світу. Наприклад у березні 60% інфляції було пов’язано з підвищенням цін на бензин”, – заявив Байден.

Читайте також: Байден підписав закон про ленд-ліз, котрий значно прискорить постачання озброєння в Україну 

Президент США звинуватив Путіна також у зростанні цін на продукти харчування, тому що Україна є однією з головних житниць світу. Він нагадав, що експорт пшениці та кукурудзи фактично повністю зупинився.

“Зараз в українських портах заблоковано приблизно 20-30 мільйонів тонн зерна. Це критично для світової продовольчої безпеки. США та країни-партнери розробляють варіанти каналів експорту на світовий ринок”, – додав він.

“Тож ми працюємо з нашими європейськими партнерами, щоби вивезти це продовольство на світовий ринок, і це могло б допомогти знизити ціни. Але це важко – знову ж – через вторгнення Путіна і Росії в Україну”, – наголосив Байден.

Як повідомляв Landlord, Канада шукає різні варіанти експорту зерна з України.

Катерина Марковська

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору