Ужгородка

Новини Закарпаття

США звинувачують Путіна в умисному створенні продовольчої кризи та використанні її як зброї

Блінкен звинуватив Росію в розпочинанні продовольчої війни і закликав Москву припинити блокаду українських портів

Сполучені Штати звинуватили росію в тому, що вона тримає в заручниках світове продовольство на тлі зростаючого страху перед голодом у світі,  оскільки Кремль на цьому тижні заявив, що не дозволить звільнення портів поки не припинені введені проти нього санкції, повідомляє The Guardian.

Виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН 19 травня, держсекретар США Ентоні Блінкен, звернувся до Росії, щоб та зняла блокаду чорноморських портів України та дозволила експорт продовольства та добрив у світ.

Читайте також: Єгипет завернув російський корабель із вкраденим українським зерном

“Здається, російський уряд вважає, що використання їжі як зброї допоможе досягти того, чого не досягло вторгнення – зламати дух українського народу”, – сказав він на зустрічі, яку скликала адміністрація Байдена.

Довідка. Раніше колишній президент росії Дмитро Медведєв попередив, що росія не продовжить постачання продовольства, якщо Захід не послабить санкції проти Кремля. Також він додав: “Інакше немає логіки: з одного боку, проти нас вводять шалені санкції, з іншого — вимагають постачання їжі. У нас є всі можливості забезпечити продовольством інші країни та зупинити кризу. Тільки не втручайтеся в нашу роботу”, — сказав Медведєв у додатку Telegram.

У свою чергу вимога скасувати санкції  може активізувати зусилля Заходу щодо постачання Україні зброї, необхідної їй для протидії морській блокаді Росії. Україна вже потопила флагманський російський крейсер «Москва», але її військовим знадобляться більш складні ракети, щоб змусити російський Чорноморський флот відступити.

Нагадаємо, російська блокада українських портів спричиняє підвищення цін на продукти.

Марковська Катерина

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору