Ужгородка

Новини Закарпаття

Європейські свинарі зазнали збитків через скорочення експорту в Гонконг

За 9 місяців 2019 року імпорт свинячого м’яса в Гонконг знизився на 19%, найбільше постраждали експортери свинини з США та країн ЄС.

У січні-вересні цього року Гонконг зменшив обсяги закупівель закордонної свинини до 500 тис. тонн, повідомляє Рада з питань розвитку сільського господарства та садівництва Великобританії (AHDB). У вартісному вираженні імпорт скоротився на 27%.

Зменшення обсягів імпорту цього виду м’яса почалося ще минулого року. Так, порівняно з показниками січня-вересня 2017 року, за 9 місяців 2019 поставки скоротилось на третину.

Цього року 35% свинини Гонконг імпортував з країн Євросоюзу. Друге місце в структурі постачальників цього виду м’яса займає Бразилія, яка скоротила продажі лише на 9%. Таким чином, частка Бразилії на ринку збільшилася на три процентні пункти порівняно з минулим роком. Спад обсягів продажів від інших ключових постачальників був більш значним.

“Поставки з США та ЄС знизилися на 25% і 23% відповідно, особливо зменшилися обсяги імпорту з Німеччини. Обсяги закупівель в Китаї знизились на 20% порівняно з минулим роком”, – прокоментувала Бетан Вілкінс , старший аналітик AHDB.

Джерело: Новини про м’ясо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору